• Meikin historia – 1920 & 1930

   posted in meikin historia by nanikaroliina on maaliskuu 11, 2019

   Olen tehnyt teille meikin historia postaussarjan. Tätä oli hauska työstää ja tutustua itse myös paremmin meikin historiaan vuosituhannen alusta alkaen.

   Projekti sai inspiraation, kun aloin etsimään erilaisia kirjoja meikkauksesta, sekä maskeerauksesta ammattimielessä. Joten tässä teillekin pieni tietopaketti meikin historiaan 1920-luvulta alkaen.

   meikin historia 1920

   Voisi sanoa, että meikit ovat kulkeneet kameran kehityksen mukana, kun sitä ajattelee ja seuraa, miten värit ovat siihen vempeleeseen tulleet. Miettikää jos 1910-luvulla olisi laitettu meikki mitä tänä päivänä, miltä se näyttäisi, kun kamera näyttää vain mustan ja valkoisen värin…

   Meikkityyli 1920-luku

   Kasvot:  Meikkipohja oli paksu ja puuterissa ei säästelty. Kasvojen ei haluttu kiiltävän. Poskipunaa käytettiin tuomaan lämpöä, sitä oli saatavilla puuterimaisena, nestemäisenä ja pasta. Värivalikoima oli laaja.

   Kulmat: Nypittiin todella ohuiksi ja tehtiin viivoiksi alaspäin suuntautuneena, jolloin ilme oli surullinen kasvoilla.

   Silmät: Silmämeikki oli vahva ja utuinen, sekä pyöreän mallinen. Silmät rajattiin kynällä tai eyelinerilla pyöreäksi. Ripsiväriä oli runsaasti. Sävyjä luomiväreissä oli vain harmaa, (myöhemmin ruskea ja sininen)

   Huulet: Huulet haluttiin pieniksi ja siroiksi. Huulipunaa ei oltu vielä kehitetty, joten käytettiin huulipomadaa sormin.

   Meikkityyli 1930-luku

   Meikin historia

   Kasvot: Ihailtiin vaaleaa ihoa, korostukset sekä varjostukset tehtiin poskipunalla kahta eri sävyä käyttäen.

   Kulmat: Kulmakarvat nypittiin jopa kokonaan pois ja piirrettiin kulmakynällä ohueksi viivaksi omaa kulmakarvan kohtaa ylemmäksi.

   Silmät: Silmämeikissä tehtiin tummat rajaukset ja luomivako varjostettiin samaan kaarevaan muotoon, kuin kulmakarvat. Luomivärejä oli saatavilla mustaa, ruskeaa, sinistä, vihreää, violettia sekä hopeaa ja kultaa. Ripsiväriä käytettiin edelleen runsaasti.

   Huulet: Muuttunut 1920-luvun muodista.Huulet rajattiin tarkasti ja linja oli suorahko amorinkaarelta suupieliin.

   Seuraavaksi kurkataan 1940 & 1950- luvun tyyleihin ..

  • Leave a Reply